Pekándiós rácsos
- kb. 15 perc
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12 db rácsos péksüteményhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 60 g nyers marcipán durvára vágva
- 60 g juharszirup
- 100 g baracklekvár
- 1/2 citrom leve
- 150 g porcukor
- 100 g pekándió durvára vágva
- 2 ek margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A pekándiót a sütőben kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és feldaraboljuk. A marcipánt összekeverjük a juharsziruppal.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában kettévágjuk. A marcipánmasszát a tésztacsíkok közepére kenjük úgy, hogy kb. 4 cm szegélyt a széleken üresen hagyunk.
-
Lépés 3
A tészta széleitől 4-4 cm-re bevágjuk hosszában, körülbelül 1,5 cm szélesen (lásd. a képen), majd a bevágott tésztacsíkokat felváltva egymásra hajtjuk. Mindkét tésztát 6 egyenlő részre vágjuk és megkenjük margarinnal.
-
Lépés 4
A rácsos péksüteményeket a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A citromlevet porcukorral simára keverjük. A sült rácsosokat megkenjük forró lekvárral, megszórjuk a pekándióval és cukormázzal díszítjük.
Ízlés szerint más lekvárt és diófélét is használhatunk.