Pekándiós szeletek
Szereted a pekándiót? Akkor ezt a receptet a ropogós pekándiós szeleteket biztosan imádni fogod! Vajas linzertésztánkból készítve igazán házias ízük lesz és remekül illenek a karácsonyi készülődéshez.
- kb. 10 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas linzertészta 350 g
- 400 g pekándió aprítva
- 2 ek. méz
- 4 ek. víz
- 100 g vaj
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 200 g étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés
-
Lépés 1
A vajas linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőszekrényből és a sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A vizet, mézet, cukrot, vajat és a sót egy lábasban felfőzzük. Hozzákeverjük a diót, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát kivesszük a csomagolásból és egy lisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagságúra kinyújtjuk. A diós masszát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és kicsit rá is nyomkodjuk.
-
Lépés 4
Az előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk három- vagy négyszögekre.
-
Lépés 5
A csokoládés bevonót vízgőz felett felolvasztjuk. A diós háromszögeink 2 sarkát belemártjuk a felolvasztott csokoládéba.
Pekándió helyett használhatunk diót is, hiszen az ízük hasonló!