Pestos táskák
Ezekhez a tönkölyös leveles tésztából készült vegán, piros pestos táskákhoz mindössze négy hozzávaló szükséges! Tökéletes snack vagy uzsonna a gyerekeknek az iskolába!
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny Friss teljes kiőrlésű leveles tészta 280 g
- 140 g aszalt paradicsom
- 130 g piros pesto
- 1 tk. pizzafűszer vagy oregánó
Friss teljes kiőrlésű leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk és összekeverjük a pestoval és a fűszerekkel.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és négy részre vágjuk. A négyzetek egyik felére két evőkanálnyi tölteléket teszünk, a szélén 1-1 cm-t szabadon hagyva. A tészta másik felét késsel átlósan bevágjuk úgy, hogy a széleket érintetlenül hagyjuk.
-
Lépés 4
A bevágott tésztafelet ráhajtjuk a töltelékre és a széleket erősen egymáshoz nyomjuk.
-
Lépés 5
A aszalt paradicsom olajával vékonyan megkenjük a táskákat, és sütőben a középső rácson körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha a zöld pestot jobban szeretjük, használhatjuk azt is.