Pfalzi hagymás pizza
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 80 dkg hagyma vékony karikákra vágva
- 200 g szalonna szeletelve
- Só, bors ízlés szerint
- 2 tojás
- 2 tk kömémny őrölve
- 1/4 l tejszín (édes)
- 2 tojás sárgája
- olaj a sütéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát kevés olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymát, 5 percig süssük, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A tejszínt a tojásokkal verjük fel, a hagymás masszát keverjük bele.
-
Lépés 4
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és a tésztaszéleket hajtsuk be.
-
Lépés 5
A hagymás masszát kenjük a pizzatésztára.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük.
Tipp
Még melegen, egy pohár fehérborral tálaljuk.