Pikáns kifli – croissant

Pikáns croissant

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 7 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és hosszában vágjuk félbe. Mindegyik tésztacsíkból vágjunk 7 db háromszöget.

  3. Lépés 3

    A felkockázott sonkát vagy szalonnát keverjük össze a krémsajttal, és a masszát kávéskanállal halmozzuk a háromszögekre. A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg.

  4. Lépés 4

    A tésztát tekerjük fel, és formázzunk belőle kifliket.

  5. Lépés 5

    A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg, és reszelt sajttal szórjuk meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A sonkás töltelék helyett tekerhetünk sonkaszeletet a tésztába. A sonkaszelet kicsit nagyobb legyen, mint a tészta. Tökmaggal, szezámmaggal vagy aprított fenyőmaggal szórjuk meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!