Pikáns croissant
- 15 - 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 7 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 200 g sonka vagy szalonna apróra kockázva
- kb. 100 g zöldfűszeres krémsajt
- 1 tojás a kenéshez
- 50 g kemény sajt reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és hosszában vágjuk félbe. Mindegyik tésztacsíkból vágjunk 7 db háromszöget.
-
Lépés 3
A felkockázott sonkát vagy szalonnát keverjük össze a krémsajttal, és a masszát kávéskanállal halmozzuk a háromszögekre. A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 4
A tésztát tekerjük fel, és formázzunk belőle kifliket.
-
Lépés 5
A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg, és reszelt sajttal szórjuk meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
A sonkás töltelék helyett tekerhetünk sonkaszeletet a tésztába. A sonkaszelet kicsit nagyobb legyen, mint a tészta. Tökmaggal, szezámmaggal vagy aprított fenyőmaggal szórjuk meg.