Pikáns húsos rétes
- kb. 30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 400 g darált hús
- 20 g zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 4 db csemegeuborka szeletelve
- 3 db nagy paradicsom felszeletelve
- 200 g sonka csíkokra vágva
- 2 ek petrezselyem apróra vágva
- 3 ek olaj
- 1 tk oregánó
- Só és bors
- vaj vagy margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát pirítsuk át olajon a petrezselyemmel együtt.
-
Lépés 3
A darált húst keverjük össze zsemlemorzsával és tojással, majd fűszerezzük oregánóval, sóval és borssal.
-
Lépés 4
A töltelék felét vigyük fel a tésztára, és a pirított hagymát tegyük a töltelékre. Erre fektessük a szeletelt uborkát, paradicsomot és sonkacsíkokat.
-
Lépés 5
A tésztaszéleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel. A széleket jól nyomjuk össze. A rétest varrattal lefele helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg olvasztott vajjal.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Szárított paradicsomot kínálhatunk hozzá kísérőnek.