pikáns kiflik

Pikáns kiflik spenóttal

és juhtúróval
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 kiflihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 200 g friss spenót blansírozva vagy fagyasztott spenót kiolvasztva
  • 200 g juhsajt (feta) durvára morzsolva
  • 25 g pörkölt fenyőmag
  • kevés curry por
  • szezámmag (fekete vagy fehér)
  • őrölt só és bors
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a spenótot jól kinyomkodjuk és durvára vágjuk, majd összekeverjük a fetával, a fenyőmaggal és a curry porral, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, majd 6 háromszöget vágunk. Megkenjük tojással és körülbelül 3 evőkanál tölteléket helyezünk mindegyik háromszög szélesebbik oldalára.

  4. Lépés 4

    A tésztákat feltekerjük a vékonyabb vége felé és kifliket formázunk belőlük. A kifliket megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.

  5. Lépés 5

    A kifliket a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!