Pikáns kiflik spenóttal
és juhtúróval
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 200 g friss spenót blansírozva vagy fagyasztott spenót kiolvasztva
- 200 g juhsajt (feta) durvára morzsolva
- 25 g pörkölt fenyőmag
- kevés curry por
- szezámmag (fekete vagy fehér)
- őrölt só és bors
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a spenótot jól kinyomkodjuk és durvára vágjuk, majd összekeverjük a fetával, a fenyőmaggal és a curry porral, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, majd 6 háromszöget vágunk. Megkenjük tojással és körülbelül 3 evőkanál tölteléket helyezünk mindegyik háromszög szélesebbik oldalára.
-
Lépés 4
A tésztákat feltekerjük a vékonyabb vége felé és kifliket formázunk belőlük. A kifliket megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
-
Lépés 5
A kifliket a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.