Pikáns mexikói falatkák

salsával és avokádóval
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 falatkához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az avokádót egy villával durvára nyomkodjuk és a lime lével öszekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztben 3 részre vágjuk, majd az egészet hosszában elfelezzük. 8 négyszöget fogunk így kapni. A tészták közepére 1-1 tk. avokádót teszünk, amire 1-1 tk. krémsajtot és salsa szószt teszünk.

  4. Lépés 4

    A tésztákat félbehajtuk, az illeszkedésnél a széleket jól megnyomkodjuk egy villával. Tojással megkenjük és a széleket szezámmaggal megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A kenéshez tojás helyett 2 ek. olívaolajat is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!