Pikáns mexikói falatkák
salsával és avokádóval
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 falatkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 1 érett avokádó meghámozva, felezve, a magja eltávolítva
- 80 g krémsajt
- Fél lime facsart leve
- 4-5 ek. salsa szósz
- 1 tojás a kenéshez
- Feket szezámmag a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az avokádót egy villával durvára nyomkodjuk és a lime lével öszekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztben 3 részre vágjuk, majd az egészet hosszában elfelezzük. 8 négyszöget fogunk így kapni. A tészták közepére 1-1 tk. avokádót teszünk, amire 1-1 tk. krémsajtot és salsa szószt teszünk.
-
Lépés 4
A tésztákat félbehajtuk, az illeszkedésnél a széleket jól megnyomkodjuk egy villával. Tojással megkenjük és a széleket szezámmaggal megszórjuk.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A kenéshez tojás helyett 2 ek. olívaolajat is használhatunk.