Pikáns sütőtök tarte
- kb. 45 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 4 kis téglalap alakú formához (kb. 15x8 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 kis vöröshagyma vagy zöldhagyma meghámozva, apróra vágva
- 500 g sütőtök kimagozva, szeletelve
- 250 g créme fraîche (krémsajt)
- 2 gerezd fokhagyma meghámozva, vékony szeletekre vágva
- 1 ek. vaj
- őrölt só és bors
- kevés rozmaring
- 500 g szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vakon sütéshez
- Kevés vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A formákat alaposan kikenjük a vajjal. A tésztát kitekerjük, majd négy egyenlő darabra vágjuk. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a tésztát a formákba helyezzük.
-
Lépés 3
A sütőpapírt formára vágjuk, a tésztára tesszük, majd rászórjuk a szárított hüvelyeseket, és kb. 20 percig elősütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a hüvelyesekkel együtt, majd további 5 percig sütjük.
-
Lépés 4
A hagymát és a sütőtököt forró vajon és 4 evőkanál vízzel, lefedve 5 percig pároljuk. A tortaformácskákat megtöltjük a tejföllel, majd rátesszük a sütőtökös keveréket. Fűszerezzük, és a tetejét megszórjuk a fokhagymával és a rozmaringgal.
-
Lépés 5
A sütő középső rácsán kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.