sütőtök tarte

Pikáns sütőtök tarte

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 45 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 4 kis téglalap alakú formához (kb. 15x8 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 1 kis vöröshagyma vagy zöldhagyma meghámozva, apróra vágva
  • 500 g sütőtök kimagozva, szeletelve
  • 250 g créme fraîche (krémsajt)
  • 2 gerezd fokhagyma meghámozva, vékony szeletekre vágva
  • 1 ek. vaj
  • őrölt só és bors
  • kevés rozmaring
  • 500 g szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vakon sütéshez
  • Kevés vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A formákat alaposan kikenjük a vajjal. A tésztát kitekerjük, majd négy egyenlő darabra vágjuk. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a tésztát a formákba helyezzük.

  3. Lépés 3

    A sütőpapírt formára vágjuk, a tésztára tesszük, majd rászórjuk a szárított hüvelyeseket, és kb. 20 percig elősütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a sütőpapírt a hüvelyesekkel együtt, majd további 5 percig sütjük.

  4. Lépés 4

    A hagymát és a sütőtököt forró vajon és 4 evőkanál vízzel, lefedve 5 percig pároljuk. A tortaformácskákat megtöltjük a tejföllel, majd rátesszük a sütőtökös keveréket. Fűszerezzük, és a tetejét megszórjuk a fokhagymával és a rozmaringgal.

  5. Lépés 5

    A sütő középső rácsán kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!