Pikáns szilveszteri szerencse-malacka
Szilveszteri szerencse malacka egy kicsit másképp! Tökéletes parti-falatok mókás formában, friss pizzatésztából.
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 8 malackához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 50 g bacon szalonna kockákra vágva
- 1 ecetes uborka apró kockákra vágva
- 40 g tejföl
- 16 db Egész bors a szemekhez
- őrölt bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A bacont kockákat, az ecetes uborkát és a tejfölt összekeverjük és ízlés szerint borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. 16 db 6 cm átmérőjű és 8 db 3 cm átmérőjű kört vágunk ki. A maradék tésztából sodorjunk 16 kis golyót az orrlyukaknak és vágjunk ki 16 kis háromszöget a füleknek.
-
Lépés 4
A 8 nagyobb körre tegyünk egy teáskanál tölteléket és fedjük le a másik 8 nagy körtésztával. A széleket jól nyomkodjuk össze.
-
Lépés 5
A 3 cm-es köröket az orrok helyére ragasztjuk és két kis golyót teszünk orrlyukaknak. A tésztát jól lenyomkodjuk, majd a füleket is rögzítjük. A szemek helyére borsszemeket nyomjunk, jó erősen.
-
Lépés 6
A malacokat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelék könnyen variálható az ízlésünknek megfelelően.