Piros bogyós gyümölcsös falatok
Légies, könnyű receptet keresel egy nyári desszerthez? Akkor ne keresgélj tovább! A finom leveles tészta szeletek bogyós gyümölcsökkel 30 perc alatt elkészíthetők. A gyümölcsös bogyók, a friss tejszín és a levegős leveles tésztánk kombinációja a forró nyári napokon sem telít el.
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 falathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 300 ml tejszín
- 2 ek. vaníliás pudingpor
- 1/2 frissen reszelt citromhéj
- 1 tojás
- 1 ek. tej
- 2 ek. porcukor
- 300 g piros bogyós gyümölcs ízlés szerint (pl. málna, áfonya, eper)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd hosszában és széltében is 3-3 részre vágjuk, így kapunk 16 négyzetet.
-
Lépés 3
A tojást habosra verjük a tejjel, és megkenjük vele az összes tésztát. Két négyzetet egymásra helyezünk és a felső tésztát megszórjuk kevés cukorral.
-
Lépés 4
A tészta-négyzeteket a sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 5
A tejszínt a vaníliás cukorral és a citromhéjjal keményre verjük, majd beletöltjük egy habzsákba.
-
Lépés 6
Vágjuk félbe a kihűlt tésztákat és töltsük meg a habbal, szórjunk rá bogyós gyümölcsöket és tegyük vissza a tésztatetőt.
A piros bogyós gyümölcsök helyett bármilyen más szezonális gyümölcsöt is használhatunk.