Ropogós
Pizza bivaly mozzarellával
és bazsalikommal
0 Bewertungen
- 18 - 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Egy pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g paradicsompüré
- 2 nagy paradicsom karikákra vágva
- 1 tk. szárított oregánó
- 125 g bivaly mozzarella kis darabokra tépkedve
- 1/2 cs. friss bazsalikom tépkedve
- 2 ek. olívaolaj
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. A paradicsompürét sóval és borssal fűszerezzük és a tésztát megkenjük vele úgy, hogy a széleknél kb. 1 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 3
A paradicsom szeleteket a tésztára tesszük és megszórjuk oregánóval.
-
Lépés 4
A pizzát a sütő legalsó sínén 18 - 20 perc perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 5
Miután kisült a pizza, rátesszük a bivaly mozzarellát, megszórjuk bazsalikommal és olívaolajat csepegtetünk rá.
Tipp
Ha szereted a csípőset, használhatsz csípős olívaolajat, vagy tehetsz rá pepperoni paprikát is.