Pizza capricciosa
- 12-15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 3 ek olívaolaj
- 2 paradicsomkonzerv darabolt
- 2 ek paradicsompüré
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó morzsolva
- 25 dkg főtt sonka egyben
- 6 szardellafilé
- 20 dkg articsókaszív olajba
- 10 dkg fekete olajbogyó magozva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és vágjuk apróra.
-
Lépés 3
Egy serpenyőben forrósítson fel 1 evőkanál olívaolajat és pároljuk üvegesre a fokhagymát. Keverjük hozzá a paradicsomot, és 5 percig pároljuk, majd keverjük hozzá a paradicsompürét.
-
Lépés 4
Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.
-
Lépés 5
A sonkát vágjuk csíkokra. A szardellát és az articsókát is daraboljuk fel.
-
Lépés 6
A paradicsommártást kenjük a tésztalapra. Rendezzük el rajta a szardellát, az articsókát és az olajbogyót, és csurgassunk rá 2 evőkanál olajat.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 8
Még forrón, a tepsiben szeleteljük fel, és azonnal tálaljuk.
Friss rukkolás, paradicsomos, mozzarellás mediterrán salátával tálaljuk egy kis extra szűz olívaolajjal megöntözve!