Pizza grillezett zöldségekkel
Grillezéskor nemcsak húsokat, hanem zöldségeket is szoktunk grillezni. Próbáltad már pizzán is a grillezett zöldségeket? Ha marad néhány szelet a délutáni mókából, varázsolj isteni ropogós pizzát, így egy falat sem vész kárba. Videós útmutatónkban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tudod finom ropogósra elkészíteni.
- kb. 15 perc
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 150 g paradicsomszósz
- 1 vöröshagyma karikákra vágva
- 125 g mozzarella felaprítva
- 1 tk. oregánó
- 100 g grillezett cukkini szeletekre vágva
- 100 g grillezett paprika szeletekre vágva
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és körülbelül 15 perc alatt 200°C-ra melegítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a felesleges sütőpapírt levágjuk, és a hőmérsékletre vonatkozó utasításainkat betartjuk, így nem ég meg a sütőpapír.
-
Lépés 3
A paradicsomszószt a tésztára kenjük úgy, hogy a széleinél 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A tetejére hagymakarikákat és mozzarellát teszünk, majd megszórjuk oregánóval.
-
Lépés 4
A pizzát a sütőpapírral együtt a pizzakőre helyezzük, és rácsukjuk a grill fedelét.
-
Lépés 5
A pizzát kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd rátesszük a grillezett cukkinit és paprikát és megszórjuk a bazsalikomlevelekkel.
Az ínyencek sütés előtt pecorino sajtot is reszelhetnek a pizzára.