Pizza-halak
Kreatív megoldás vacsorára kicsiknek és nagyoknak!
- kb. 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 6-6 darabhoz:
Elzászi-módra:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 100 g sonka csíkokra vágva
- 1 kicsi lilahagyma karikákra vágva
- 6 fél fekete olajbogyó
- 1/2 csokor friss metélőhagyma apróra vágva
Popey-módra:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 100 g fagyasztott spenót felolvasztva és kinyomkodva
- 1 kicsi vöröshagyma 1/2 apróra vágva, 1/2 karikákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 6 halrúd
- 6 fél fekete olajbogyó
- egy kevés olaj a sütéshez
- friss kapor
Elkészítés
-
Lépés 1
„Popey módra“: Előkészítjük az összes hozzávalót. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot és 5 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni. „Elzászi módra“: Előkészítjük az összes hozzávalót.
-
Lépés 2
Mindkét típusú pizza-hal esetében a sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztákat a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A tésztákat a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. 6-6 nagy halat kivágunk. A maradék tésztából uszonyokat és szájakat formázunk.
-
Lépés 4
A pizza-halakat megkenjük a krémtejszínnel, és tetszés szerint a tetejére tesszük a spenótot, a halrudakat és a sonkát. A tetejére a hagymákat és az olívabogyóval szemeket formázunk.
-
Lépés 5
A pizza-halakat a sütő legalsó sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Sütés után tetszés szerint díszíthetjük a metélőhagymával vagy a kaporral.
A halat könnyebben kivághatod, ha előtte kartonból sablont készítesz!