Pizza kemény sajttal és körtével
0 Bewertungen
- 15-20 perc
- 220°°C
- 200°C
- kb. 5 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 120 g créme fraîche (krémsajt) 120
- 120 g kemény sajt vékony szeletekre vágva
- 1 lédús kis körte félbevágva, kimagozva, vékony szeletekre vágva
- 4 fél dió durvára vágva
- 1 tk. friss rozmaring a díszítéshez
- őrölt bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd a krémsajtot egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy a körös-körül 1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
A tésztára tesszük a szeletelt sajtot, a körtét és diót, majd megszórjuk rozmaringgal.
-
Lépés 4
A pizzát előmelegített sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Ízlés szerint borssal fűszerezzük.
Tipp
Próbálj ki bátran lágy sajtokat is, például gorgonzolát vagy camembert-et. A körtét fügével vagy szőlővel is helyettesítheted.