Pizza kifli

Pizza kiflik

kétféle töltelékkel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 16 kiflihez (8 kifli tésztánként):

Sonkás töltelék:

  • 50 g sonka finomra vágva
  • 1 ek krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 1-2 savanyúság finomra vágva
  • 1/2 tk szezámmag a szóráshoz

Vegetáriánus töltelék:

  • 50 g szárított paradicsom finomra vágva
  • 1 ek krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk liszt a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    Minden hozzávalót összekeverjük külön a sonkás és külön a vegetáriánus töltelékhez.

  3. Lépés 3

    A közvetlenül a hűtőből elővett tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük.

  4. Lépés 4

    Egy tésztavágóval 4 egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk a tésztát. Minden négyzetet átlósan átvágunk úgy, hogy háromszögeket kapjunk belőlük. A szélesebb végét kb. 4 cm-nél bevágjuk.

  5. Lépés 5

    Mindig kb. 1 teáskanálnyi töltetléket teszünk a szélesebb végek közepére és a csúcsokig tekerjük kifli formába. A sonkás kifliket szezámmaggal megszórjuk. A vegetáriánus kifliket kissé meglisztezzük.

  6. Lépés 6

    A sütőben középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

ek okosan: ízlés szerint bármilyen kolbász vagy zöldség (pl. paprika, chili paprika, hagyma, articsóka) is felhasználható.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!