Pizza kiflik
- kb. 20 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 16 kiflihez (8 kifli tésztánként):
Sonkás töltelék:
- 50 g sonka finomra vágva
- 1 ek krémtejszín (Creme Fraiche)
- 1-2 savanyúság finomra vágva
- 1/2 tk szezámmag a szóráshoz
Vegetáriánus töltelék:
- 50 g szárított paradicsom finomra vágva
- 1 ek krémtejszín (Creme Fraiche)
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk liszt a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük.
-
Lépés 2
Minden hozzávalót összekeverjük külön a sonkás és külön a vegetáriánus töltelékhez.
-
Lépés 3
A közvetlenül a hűtőből elővett tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük.
-
Lépés 4
Egy tésztavágóval 4 egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk a tésztát. Minden négyzetet átlósan átvágunk úgy, hogy háromszögeket kapjunk belőlük. A szélesebb végét kb. 4 cm-nél bevágjuk.
-
Lépés 5
Mindig kb. 1 teáskanálnyi töltetléket teszünk a szélesebb végek közepére és a csúcsokig tekerjük kifli formába. A sonkás kifliket szezámmaggal megszórjuk. A vegetáriánus kifliket kissé meglisztezzük.
-
Lépés 6
A sütőben középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
ek okosan: ízlés szerint bármilyen kolbász vagy zöldség (pl. paprika, chili paprika, hagyma, articsóka) is felhasználható.