Pizza-kígyók
A Halloween nem csak a csokikról és cukrokról szólhat! Kápráztasd el barátaidat ezekkel a mutatós pizza-kígyókkal! Nem csak egyszerű elkészíteni, de nagyon finom nassolnivalók, amik meghozzák a Halloween-i hangulatot!
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- kevés olívaolaj a kenéshez
- kevés fekete szezámmag vagy mák a szóráshoz
- durva szemcsés tengeri só
- Egész bors a szemekhez
- aszalt paradicsom csíkokra vágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és olívaolajjal megkenjük. Megszórjuk szezámmaggal és tengeri sóval.
-
Lépés 3
Vágjuk a tésztát körülbelül 2 cm széles csíkokra és pödörjük meg a csíkokat. A tészta egyik végét kerekítsük le, így formálva meg a kígyót fejét. Helyezzünk borsszemeket a szemekhez, és egy darab aszalt paradicsom csíkot a nyelvhez.
-
Lépés 4
A kígyókat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megszórhatjuk a kígyókat zöldfűszerekkel, mákkal vagy sajttal is.