Pizza mézes kelbimbóval
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 ml tejföl
- só őrölve
- 200 g kelbimbó felezve
- 1 nagy fej lilahagyma karikákra vágva
- 50 g sajt reszelve
- 1-2 ek. méz
- 1-2 ek. balzsamecet
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tejfölt sóval megfűszerezzük és megkenjük vele a tésztát. A kelbimbót és a hagymát a pizzára szórjuk és meghintjük sajttal.
-
Lépés 3
A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt megsütjük. Sülés után egy kiskanál segítségével mézet és balzsamecetet csorgatunk rá egyenletesen.
Tipp
A kelbimbó helyett használhatunk brokkolit is. Ekkor sülésnél ügyelni kell rá, hogy ne égjenek meg a rózsák, amit egy alufóliával lefedve védhetünk meg.