Pizza „sajtburger” stílusban
Egy pizza, aminek sajtburger íze van? Hát van ennél “bűnösebb”, ámde lélekmelengetőbb étel? Ne aprózd el, próbáld ki hozzá XXL pizzatésztánkat!
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 db pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta XXL 550 g
- 120 g tejföl
- 1 ek. ketchup
- 1 ek. mustár
- 70 g cheddar sajt reszelve
- 1 paradicsom kockákra vágva
- 1 fej vöröshagyma karikákra vágva
- 50 g csemegeuborka (vagy ecetes uborka)
- 110 g hamburger pogácsa fűszeres, grillezhető és süthető
- 1 marék jégsaláta csíkokra vágva
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt a ketchuppal és a mustárral összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. A pizzatésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsibe kitekerjük és megkenjük a krémmel, a szélénél 1 cm-t kihagyva.
-
Lépés 3
Rátesszük a cheddart, a paradicsomot, a vöröshagymát és az uborkát. A hamburger pogácsákat nagyobb darabokban elmorzsoljuk és a tésztán eloszlatjuk.
-
Lépés 4
A tepsit a legalsó sínre tesszük és a pizzát 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalás előtt jégsalátával megszórjuk.
Ha szeretnéd, néhány szelet bacont is tehetsz a pizzára.