Pizzacsigák kecskesajttal
Pizzacsigák kecskesajttal és mentával. Tökéletes kísérője lehet a grill fogásoknak és ideális partyfalatkák. Ez a snack gyorsan és könnyen elkészíthető.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 12 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g kecskesajt
- 1/2 tk. római kömény
- 100 g olajban eltett pepperoni paprika aprítva
- 100 g olajban eltett szárított paradicsom vékony csíkokra vágva
- Néhány mentalevél aprítva
- Só és bors őrölve
- 1 tojás a kenéshez
- fekete szezám a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A kecskesajtot jól összedolgozzuk a római köménnyel, a sóval és borssal.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőből előkészítjük és a sütőpapírral együtt kitekerjük. Megkenjük a friss kecskesajttal úgy, hogy a felső szélénél kb. 2 cm-t szabadon hagyunk. A pepperoni paprikát, a paradicsomot és a mentát elrendezzük a krémes sajton.
-
Lépés 4
A tésztát a hossza mentén feltekerjük, körbenkenjük a tojással és teljesen körbeszórjuk a fekete szezámmal.
-
Lépés 5
A tésztaroládot kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt megsütjük.
Kínáljuk hozzá friss nyári salátát grillezett zöldségekből vagy paradicsomos salsát. A töltelékben a pepperoni paprika helyett csíkokra vágott kaliforniai paprikát is használhatunk.