Pizzagolyó kecskesajttal
és szalámival
0 Bewertungen
- 9 perc
- 180°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 15 db pizzagolyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 70 g paprikás szalámi apró kockákra vágva
- 50 g kecskesajt apró kockákra vágva
- bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Hosszában kétszer, keresztben pedig négyszer vágjuk el úgy, hogy 15 négyzetet kapjunk belőle.
-
Lépés 3
A szalámit és a kecskesajtot egy tálban összekeverjük és borssal fűszerezzük. Minden tészta-négyzet közepére 2-2 teáskanálnyit teszünk a szalámis töltelékből. A tésztákból golyókat gyúrunk.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 9 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp
Okos ötlet: A pizzagolyókba egy-egy kanál tejfölt is tehetünk töltelékként, amitől krémesebbek lesznek a falatkák.