Pizzagolyó koszorú
Gyorsan elkészíthető pizzagolyók: koszorú formában, mozzarellával és koktélparadicsommal töltve nem csak jól néz ki, de tökéletes köret grillezéshez, uzsonnának vagy friss saláta mellé.
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 db pizzagolyóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta XXL 550 g
- 12 koktélparadicsom
- 12 kis mozzarellagolyó
- 12 bazsalikomlevél
- kevés olaj a kenéshez
- zöldfűszerek a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma négyszöget kapjunk.
-
Lépés 3
Mindegyik téglalapra teszünk egy koktélparadicsomot, egy mozzarellagolyót és egy bazsalikomlevelet. A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk. Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne folyhasson ki sehol. A golyókat megkenjük olívaolajjal és megszórjuk fűszernövényekkel. A sütőpapírt egy tepsire tesszük és koszorú formában elrendezzük a golyókat.
-
Lépés 4
A koszorút a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bazsalikom helyett használhatunk más fűszernövényt is, például petrezselymet vagy tárkonyt.