Pizzagolyó variációk sonkával és tonhallal
- 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 pizzagolyóhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 100 ml paradicsomszósz
- friss bazsalikomlevél
- kevés olívaolaj a kenéshez
Sonkás töltelékhez:
- 12 szelet prosciutto (sonka)
- 125 g mozzarella kis darabokra vágva
- 12 koktélparadicsom félbe vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. rozmaring apróra őrölve
- 50 g reszelt parmezán a szóráshoz
Tonhalas töltelékhez:
- 125 g olajos tonhal lecsepegtetve
- 1 lilahagyma apróra vágva
- 50 g fokhagymás vaj olvasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztákat a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma négyszöget kapjunk. A másik tésztát is ugyanígy készítsük elő.
-
Lépés 3
Mindegyik négyzetet kenjünk meg egy kevés paradicsomszósszal és díszítsük bazsalikomlevéllel.
-
Lépés 4
12 négyzetre 1 evőkanál apróra vágott mozzarellát, egy szelet prosciutto sonkát és fél koktélparadicsomot teszünk. A másik 12 négyzetre egy evőkanál tonhalat és egy teáskanál apróra vágott lilahagymát. A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk.
-
Lépés 5
Kenjünk ki egy tepsit az olívaolajjal, majd a hajtással lefelé helyezzük az edénybe a pizzagolyókat.
-
Lépés 6
A prosciutto sonkával töltött golyókat kenjük be olívaolajjal, majd szórjuk meg egy kis parmezánnal és rozmaringgal.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A sütés után a tonhallal töltött golyókat kenjük be a fokhagymás olvasztott vajjal.
Alternatív megoldásként töltsük meg a pizzagolyókat sonkával és tormával vagy savanyú paprikával. Ehhez tökéletes krém a szőlőmag- vagy olívaolaj apróra vágott metélőhagymával összeturmixolva.