Pizzagolyó variációk

Pizzagolyó variációk sonkával és tonhallal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 24 pizzagolyóhoz:

Sonkás töltelékhez:

  • 12 szelet prosciutto (sonka)
  • 125 g mozzarella kis darabokra vágva
  • 12 koktélparadicsom félbe vágva
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. rozmaring apróra őrölve
  • 50 g reszelt parmezán a szóráshoz

Tonhalas töltelékhez:

  • 125 g olajos tonhal lecsepegtetve
  • 1 lilahagyma apróra vágva
  • 50 g fokhagymás vaj olvasztva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztákat a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma négyszöget kapjunk. A másik tésztát is ugyanígy készítsük elő.

  3. Lépés 3

    Mindegyik négyzetet kenjünk meg egy kevés paradicsomszósszal és díszítsük bazsalikomlevéllel.

  4. Lépés 4

    12 négyzetre 1 evőkanál apróra vágott mozzarellát, egy szelet prosciutto sonkát és fél koktélparadicsomot teszünk. A másik 12 négyzetre egy evőkanál tonhalat és egy teáskanál apróra vágott lilahagymát. A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk.

  5. Lépés 5

    Kenjünk ki egy tepsit az olívaolajjal, majd a hajtással lefelé helyezzük az edénybe a pizzagolyókat.

  6. Lépés 6

    A prosciutto sonkával töltött golyókat kenjük be olívaolajjal, majd szórjuk meg egy kis parmezánnal és rozmaringgal.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A sütés után a tonhallal töltött golyókat kenjük be a fokhagymás olvasztott vajjal.

Tipp

Alternatív megoldásként töltsük meg a pizzagolyókat sonkával és tormával vagy savanyú paprikával. Ehhez tökéletes krém a szőlőmag- vagy olívaolaj apróra vágott metélőhagymával összeturmixolva.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!