Pizzagolyók
- 15 - 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 40 perc
Hozzávalók 3 x 15 db pizzagolyóhoz:
- 3 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 15 db kerek cseresznyepaprika töltve lecsöpögtetve
- 30 g ementáli sajt a szóráshoz, durvára reszelve
- 1/2 tk. pirospaprika a szóráshoz
- 100 g sonka szelet apróra vágva
- 30 g tejszínes torma
- 1 ek. friss metélőhagyma finomra vágva
- 1 tk. fehér szezám a szóráshoz
- 120 g szalonna apró kockára vágva
- 2 ek. mustár
- 1 tk. fekete szezám a szóráshoz
Édes cseresznyepaprika töltelék:
Sonkás-tormás töltelék:
Szalonnás, mustáros töltelék:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 5 csíkot, hosszúságában 3 csíkot vágunk úgy, hogy
15 egyforma négyszöget kapjunk, a többi tésztát is ugyanígy készítsük elő. -
Lépés 3
Mind a 15 tészta közepére tegyünk egy paprikát, a tésztaszéleket húzzuk a paprika fölé és formázzunk golyókat.
-
Lépés 4
A sonkás és szalonnás tölteléknél is minden hozzávalót összekeverünk és minden tészta közepére tölteléket helyezünk, majd a
tészta széleit összehúzzuk és golyókat formázunk. -
Lépés 5
A pizzagolyókat vízzel bespricceljük és a paprikás golyókat az ementáli sajt és pirospaprika keverékkel megszórjuk. A szalonnás
golyókat a fekete szezámmal, a sonkás golyókat fehér szezámmal szórjuk meg. -
Lépés 6
A sütőben egymás után 15 – 20 perc alatt, középső sínen ropogósra sütjük.
Okos ötlet: Más tölteléket is használhatunk, mint pl. ananászt sonkával és curry-vel, vagy szárított paradicsomot
esetleg más marinált zöldségeket.