Pizzagolyók sütőtökös töltelékkel
- 15-20 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 160 g sütőtök meghámozva, feldarabolva
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 g tökmag aprítva
- 1/2 tk. pikáns curry
- 8 ek. napraforgóolaj
- 1/2 tk. cukor
- Só és bors őrölve
- Tökmag a szóráshoz
- 1 ek. liszt a kezek lisztezéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sütőtököt a hámozatlan fokhagymával egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
-
Lépés 3
A fokhagymát megtisztítjuk és a sütőtökkel és a maradék hozzávalókkal együtt pürét készítünk. Sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 4
A pizzatésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Hosszában háromfelé, széltében pedig ötfelé vágjuk, így 15 négyszöget kapunk.
-
Lépés 5
Mindegyik tésztadarabra teszünk egy tk. pürét. A tészta végeit összefogjuk és belisztezett kézzel labdákat formálunk belőle.
-
Lépés 6
A tésztalabdákat vízzel megkenjük és tökmagot szórunk a tetejére.
-
Lépés 7
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
A pizzalabdákat magaddal viheted a következő kirándulás alkalmával és elkészítheted különböző töltelékekkel is, például olívabogyóval, szárított paradicsommal vagy pesztóval.