Pizzakarika
- 20 - 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 pizzakarikához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2 ek. olívaolaj
- 1/2 hagyma hámozva, apró kockára vágva
- 400 g darálthús
- 100 g paradicsom nagyobb kockára vágva
- 1 - 2 chili szelet magozva, nagyon apróra vágva
- 2 ek. paradicsomvelő
- 2 ek, zsemlemorzsa
- 100 g kukorica
- 150 g bab konzerv lecsöpögtetve
- 1/2 tk. friss oregánó apróra vágva
- só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a hűtőszekrényből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát üvegesre pirítjuk. A darálthúst a paradicsommal kb. 5 percig pároljuk amíg a nedvesség nagy része elpárolog. Hagyjuk kihűlni, a chilit, paradicsomvelőt, zsemlemorzsát, kukoricát és a babot összekeverjük. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük.
-
Lépés 4
A tölteléket a tészta hosszúságára formázzuk és a tészta alsó részére fektetjük majd feltekerjük. Karikára formázzuk és a két
végét összeillesztjük, összenyomjuk. -
Lépés 5
A karikát minden 4 cm -nél bevágjuk, de nem vágjuk át.
-
Lépés 6
Sütőben 20 – 25 perc alatt középső sínen megsütjük.
Okos ötlet: A karika közepén, ízlés szerint egy tál guacamole-val vagy más szósszal tálaljuk.