Mediterrán
Pizzakoszorú paradicsommal
0 Bewertungen
- 20-25 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy koszorúhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 60 g vaj puha
- 100 g paradicsompüré
- 100 g szárított paradicsom lecsöpögtetve, apróra vágva
- 2 fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3-4 ág rozmaring
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
Minden hozzávalót kézi mixerrel jól összekeverünk és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és a masszát elterítjük rajta úgy, hogy felül 2 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
A tésztát szorosan feltekerjük. A két végét összeillesztjük, hogy egy kerek koszorút kapjunk.
-
Lépés 5
A tésztakoszorút egy ollóval kb. 2 cm-ként bevágjuk és a bevágott tésztadarabokat elválasztjuk egymástól.
-
Lépés 6
A pizzakoszorút a sütő középső sínén 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Kínáljunk hozzá fokhagymás tejfölös mártogatóst. A paradicsom helyett használhatunk friss vagy olajban eltett paprikát is.