Pizzalepény burgonyával és fetával
- kb. 35 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy 28 cm ø tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 kis burgonya hámozva, nagyon vékony szeletekre vágva
- 1 kis lila burgonya hámozva, nagyon vékony szeletekre vágva
- 200 g feta sajt
- 3 tojás
- 1 gerezd fokhagyma hámozva, áttörve
- 30 g ementáli sajt reszelve
- 2 újhagyma vékony szeletekre vágva
- 1 ek. friss rozmaring durvára vágva
- bors őrölve
- Kevés vaj a kikenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A feta sajtot villával összenyomkodjuk, tojással, fokhagymával, ementáli sajttal, újhagymával és rozmaringgal jól összekeverjük és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk és a kikent formába helyezzük. (Alternatív megoldásként a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába helyezhetjük). A túlérő részekkel megerősítjük a tészta széleit.
-
Lépés 4
A tojásos keveréket a tésztára töltjük, majd a a burgonyát ízlésesen ráhelyezzük.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt megsütjük.
Okos ötlet: A feta sajt helyett fűszeresebb sajtot is használhatunk, mint például kékpenészes sajtot, a lila burgonya helyett pedig használhatunk hagyományosat vagy céklát is. Szalonnakockákkal és kukoricával is gazdagíthatjuk.