Pizzarolád
- kb. 30 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez - 6 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g tejföl
- 100 g pizzasajt reszelve
- 2 ek kukoricakeményítő
- 100 g gomba összevágva
- 2 paradicsom kimagozva és felkockázva
- 1/2 sárga paprika kis kockákra vágva
- 100 g zöld olíva karikákra vágva
- 1 ek kapribogyó
- Só, bors ízlés szerint
- 1 ek olasz fűszerkeverék
- 10-15 szelet sonka
- tojás és olívaolaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük simára. Adjuk hozzá a pizzasajtot és a keményítőt, majd jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A gombát pirítsuk és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, paprikát, olívát, kapribogyót, tejfölt és a fűszereket, majd az egészet jól keverjük össze.
-
Lépés 4
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a tésztát hosszában vágjuk ketté. A tésztát kenjük meg a felvert tojással és a sonkaszeleteket fektessük rá, majd kenjük rá a tölteléket, és csavarjuk fel.
-
Lépés 5
Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a varrott oldallal lefelé, olívaolajjal kenjük meg, és liszttel szórjuk meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen b. 30 percig süssük.
A pizzát egy villával szurkáljuk meg pár helyen, hogy sütéskor a gőz távozni tudjon.