Pizzás csigák szárított paradicsommal
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 250 g krémsajt
- 1 ek. kapribogyó apróra vágva
- 75 g szárított paradicsom apróra vágva
- 75 g fekete olajbogyó kimagozva, karikákra vágva
- 1 ek. friss zsálya apróra vágva
- 2 ek. friss petrezselyem apróra vágva
- 1 tojás
- 50 g zsemlemorzsa
- őrölt só és bors
- 50 g fűszervaj olvasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez az összes összetevőt összekeverjük, kivétel a fűszervajat és a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd bőségesen megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a tészta felső szélét körülbelül 2 cm-es csíkban szabadon hagyjuk.
-
Lépés 4
A tésztát feltekerjük, és körülbelül 2-3 cm-es szélesen bevágjuk úgy, hogy ne teljesen vágjuk el a tekercset. Minden második csigát hajtsuk ki a másik oldalra.
-
Lépés 5
A pizzás csigákat a sütő alsó sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor még meleg, kenjük be az olvasztott fűszervajjal.
A csigákat megtölthetjük friss paradicsommal, fetával és hagymával is.