Pizzaszeletek spenóttal
A pizzaszeletek spenóttal és humusszal nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető egy friss pizzatésztából. Finom fogás lehet bármikor, amikor megéhezünk.
- kb. 10 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 4 pizzaszelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 ek. olívaolaj
- 1 hagyma meghámozva, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma megtisztítva, aprítva
- 350 g mélyhűtött spenótlevél fonnyasztva, jól kinyomkodva
- 100 g hummusz
- 30 g fenyőmag
- 1 ek. curry por
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
Az olívaolajat felforrósítjuk, majd közepes lángon megdinszteljük rajta a hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot és rövid ideig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A spenótot és a hummuszt összekeverjük.
-
Lépés 4
A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe.
-
Lépés 5
A tésztát széltében 4 egyenlő részre vágjuk és egy kicsit távolabb húzzuk egymástól őket. Megkenjük mindegyiket a spenótos masszával majd megszórjuk curry porral és fenyőmaggal.
-
Lépés 6
A sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A fenyőmagot helyettesíthetjük dióval, mandulával vagy mogyoróval is.