Pizzaszeletek tenger gyümölcseivel
0 Bewertungen
- kb. 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 400 g mélyhűtött tenger gyümölcsei felengedve
- 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 1 citrom leve
- 4 ek olívaolaj
- 250 g mozzarella (2 cs.) kockákra vágva
- 4 paradicsom apróra kockázva
- Só, bors ízlés szerint
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fokhagymát keverjük össze citromlével, 2 ek olívaolajjal, sóval és borssal. A felolvasztott tenger gyümölcseit vízzel öblítsük le és jól csöpögtessük le. Öntsük rá a citromos öntetet, és lefedve tegyük hűtőszekrénybe.
-
Lépés 3
A sütőpapírral együtt kitekert pizzatésztát vágjuk négy egyforma méretű darabra, a széleket kicsit húzzuk fel.
-
Lépés 4
A tésztát paradicsommal, tenger gyümölcseivel és mozzarellával rakjuk meg, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tipp
Csípös variációt is készíthetünk: a citromos öntethez keverjünk hozzá egy nagyon finomra aprított csilipaprikát.