Poréhagymás galette lazaccal
A galette az egyik legnépszerűbb ételünk, hisz még quiche-formára sincs szükség hozzá, mégis megtöltheted minden földi jóval. Próbáld ki most tavaszi ízekben, póréhagymával és lazaccal.
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 g tejföl
- 1 póréhagyma karikákra vágva
- 150 g füstölt lazac vagy pisztráng
- 1 marék Rukkola
- chili pehely őrölve, ízlés szerint
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt a póréhagymával összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, majd a póréhagymás krémet a tésztán eloszlatjuk úgy, hogy a széleitől kb. 4 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
Vékonyan megkenjük vízzel a tészta szélét és ráhajtjuk a keverékre. A tetejére kockázott lazacot szórunk. A tészta széleit ismét megkenjük egy kis vízzel és a tetejére ízlés szerint chili pelyhet őrölünk.
-
Lépés 5
A lazacos galette-et a sütő alsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt szórjunk a tetejére egy marék rukkolát.
Lazac helyett használhatunk bacon szalonnát vagy füstölt sonkát is. A chili pehely helyett pedig frissen őrölt színes vagy fekete borssal is ízesíthetjük a galette-et.