Póréhagymás-lazacos kosár
0 Bewertungen
- kb. 45 perc
- 180 °C
- 170 °C
- 25 perc
Hozzávalók 1 formához (Ø kb. 26 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 200 g lazacfilé felkockázva
- 400 g póréhagyma vékonyra karikázva
- 250 ml főzőtejszín
- 3 tojás
- őrölt só és bors
- vaj a forma kikenéséhez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tortaformát kivajazzuk és a quichetésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tésztát a formába helyezzük (ha a sütőpapírral együtt helyezzük a tésztát a formába, akkor nem kell kivajazni).
-
Lépés 3
A tejszínt keverjük össze a tojásokkal, sóval és borssal ízesítsük. A póréhagymát keverjük a masszához.
-
Lépés 4
A tölteléket a tésztára öntjük, majd a tetejére kockákra vágott lazacot teszünk.
-
Lépés 5
A kosarat a sütő alsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A lazacos-póréhagymás kosár akkor kész, ha a massza már nem folyik.