Póréhagymás paradicsomos rétes
0 Bewertungen
- 30 - 35 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 1 kisebb póréhagyma karikákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g paradicsom negyedelve
- 40 g zsemlemorzsa
- 250 g mascarpone
- 2 mk. szerecsendió őrölve
- Só és bors őrölve
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A póréhagymát, fokhagymát, paradicsomot és zsemlemorzsát összekeverjük. A mascarponet sóval, borssal és szerecsendióval pikánsan megfűszerzzük és a zöldségekhez adjuk.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a tölteléket a tészta alsó részére kenjük. Legalul és a két szélénél kb. 2 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
A tésza két szélét behajtjuk a töltelékre, majd alulról kezdve feltekerjük. Késsel csillag alkban bevagdossuk a tetejét és tojással megkenjük.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén35 - 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Zsírszegényebb változathoz használhatunk zsírszegény mascarpone-t vagy tejfölt is.