Póréhagymás pizzatorta ementáli sajttal
- kb. 45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 szál póréhagyma, karikára vágva
- 1 gerezd fokhagyma, hámozva, apróra vágva
- 40 g vaj
- 3 db tojás
- 250 g tejföl
- 50 g ementáli sajt reszelve
- só és bors őrölve
- olaj
- Kevés vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát egy kevés vajon, majd adjuk hozzá a póréhagymát és a fokhagymát, süssük őket üvegesre.
-
Lépés 3
Keverjük össze egy tálban a tojásokat és a sajtot egy kis sóval és borssal.
-
Lépés 4
A tésztát elővesszük a hűtőből és egy vajjal kikent, téglalap alakú sütőedénybe helyezzük. Alternatív megoldásként teríthetünk sütőpapírt a tészta alá, így nem kell vajjal kikenni az edényt.
-
Lépés 5
Szórjuk a dinsztelt hagymákat a tésztára, majd öntsük rá a tojás-sajt keveréket, és a tetejére csepegtessünk egy kevéske olajat.
-
Lépés 6
A sütő középső sínére helyezve a tálat, kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
A póréhagyma alternatívájaként a cékla, a savanyú káposzta vagy a sárgarépa szintén csodálatos ebben a receptben. A tölteléket apróra vágott diófélékkel bolondíthatjuk.