Póréhagymás rétes leveles tésztából
szalonnával
0 Bewertungen
- kb. 35 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 póréhagymás réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- vaj a sütéshez
- 150 g szalonna kockákra vágva
- 2 szál póréhagyma karikákra vágva
- 1 cs. petrezselyem aprítva
- 100 g krémtejszín
- 40 g zsemlemorzsa
- 1 csipet szerecsendió őrölve
- Só és bors
- vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomgolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát a vajban megsütjük, hozzáadjuk a póréhagymát és rövid ideig sütjük. A petrezselymet, krémtejszít és zsemlemorzsát belekeverjük. Sóval, borssal és szerecsndióval fűszerezzük. Hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a tölteléket az alsó harmadán elosztjuk.
-
Lépés 4
Feltekerjük, mint a rétest és a végeket jól lezárjuk. Megkenjük vajjal és a tészta tetejét bevágjuk.
-
Lépés 5
A póréhagymás rétest kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Ezt a receptet bármelyik leveles tésztánkból elkészítheted, vagy a nyújtott rétestésztánkból is.