Pudingos csigák
- 25-30 perc
- 180°C
- 160°C
- 20-25 perc
Hozzávalók kb. 12 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 400 ml tej
- 1 cs. vaníliapudingpor
- 2 ek cukor
- 50 g csokoládé pasztilla vagy mazsola
Elkészítés
-
Lépés 1
350 ml tejet felforralunk, majd a maradék tejet összekeverjük a pudingporral és cukorral, amíg csomómentes lesz. Ezt hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez, majd kb. 3 percig kevergetés mellett főzzük. Az elkészült pudingot tegyük egy lapos tálba, majd fóliával lefedve körülbelül 30 percet hagyjuk hűlni. Időként keverjük meg.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a vaníliapudinggal és meghintjük a csokoládé pasztillával vagy mazsolával úgy, hogy a széleken kb. 3 cm-t üresen hagyunk.
-
Lépés 4
A tésztát tekerjük fel alulról felfelé, és vágjuk kb. 3 cm széles szelekre, így körülbelül 12 csigák kapunk.
-
Lépés 5
A vaníliapudingos csigákat előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Csokoládépasztilla helyett használhatunk apróra vágott szamócát is, így nagyon finom epres-pudingos csigákat kapunk.