
Pudingos krémes

Legyen szó születésnapi partiról vagy farsangi mulatságról – a színes pudingos krémes szeletek mindenki kedvence lesz! Jó szórakozást!
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 250 ml tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 60 g cukor
- 250 ml habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- 1/2 csésze fehércsokoládé pasztilla
- 4 ek. színes cukorgyöngy

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 téglalapra vágjuk, majd mindegyik téglalapot elfelezzük, hogy 16 csíkot kapjunk.
-
Lépés 3
A tésztacsíkokat az előmelegített sütő alsó sínén kb. 15 perc aranybarnára sütjük.
-
Lépés 4
Közben a tejből, a pudingporból és a cukorból pudingot főzünk a csomagoláson található utasítás szerint. Fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 5
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot ismét simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínt. Habzsákba töltjük.
-
Lépés 6
A tésztacsíkokat vízszintesen félbevágjuk, a közepét megtöltjük a krémmel.
-
Lépés 7
Olvasztott csokimázzal és színes cukorgyöngyökkel díszítjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.