Pudingos perec
Ezeket a klasszikus pudingos pereceket cukormázzal magad is könnyedén elkészítheted otthon néhány hozzávalóból. Elengedhetetlen finomság a kávészünethez.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 perechez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 300 ml tej
- 30 g étkezési keményítő
- 50 g cukor
- 1 db tojás szétválasztva
- 1 tk. vaníliakivonat
- 100 g porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A pudinghoz a tejet a keményítővel, a cukorral, a tojássárgájával és a vaníliakivonattal elkeverjük, majd állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk. Ha elkészült, egy széles tálba öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha közben megkeverjük.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Két-két csíkot összesodrunk egymással, hosszában kissé meghúzzuk, majd perecet formázunk belőle. A pereceket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük és megkenjük tojásfehérjével.
-
Lépés 4
A pudingot nagy lyukú szitán áttörjük és nagy, csillag alakú díszítőcsőrrel ellátott habzsákba töltjük. A perec köztes területeit bőségesen megtöltjük pudinggal.
-
Lépés 5
A pereceket előmelegített sütőben a középső rácson kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 6
A máz elkészítéséhez összekeverjük a porcukrot 2 evőkanál vízzel, és a mázat a süteményekre csorgatjuk.