Quiche almával és póréhagymával
0 Bewertungen
- kb. 35-40 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 g póréhagyma karikákra vágva
- 10 dkg feketeerdei sonka csíkokra vágva
- 2 kisebb alma kimagozva, vékony gerezdekre vágva
- 2-3 ek. zsemlemorzsa
- 250 g tejföl
- 3 tojás
- 1 kk. szercsendió őrölve
- Só, bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tapadásmentes kerek formába helyezzük. A kilógó tésztát visszahajtjuk és megerősítjük vele a széleket. A tészta alját megszórjuk a zsemlemorzsával.
-
Lépés 3
A póréhagymát, a feketeerdei sonkát és az almát összekeverjük és egyenletesen a tésztára szórjuk. A tejfölt a tojásokkal felverjük és szerencsendióval, sóval és borssal fűszerezzük, majd az egészet a tésztára öntjük.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén kb. 35 perc alatt készre sütjük. Ha sülés közben a teteje barnulni kezd, fedjük le alufóliával.
Tipp
Az almából érdemesebb savanykásat választani, mint például Jonathan, vagy Idared.