Quiche Arcok
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- kevés olaj a formák kenéséhez
- 150 ml főzőtejszín
- 3 tojás
- 1/2 póréhagyma karikára vágva
- 75 g bacon szalonna kockákra vágva
- zöldség ízlés szerint az arc elkészítéséhez (pl. paprika, zsázsa, retek, paradicsom, olívabogyó)
- őrölt szerecsendió
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A muffin sütőformát kikenjük egy kis olajjal.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd egy tésztaforma vagy tésztavágó segítségével 6 kört (kb. Ø 10 cm) szaggatunk. Ezeket a köröket a muffin formába helyezzük és óvatosan belenyomkodjuk a formába.
-
Lépés 3
A póréhagymát és a szalonna kockákat a quiche-körökbe szórjuk. Keverjük össze a tejszínt, a tojásokat, majd ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal, és öntsük rá a quiche-körökre. A maradék tésztával pedig hajat formázhatunk az arcokra.
-
Lépés 4
A quiche-köröket a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után díszítsük a tésztát kedvünk és ízlésünk szerint zöldségekkel, vicces arcokat formázva.