Quiche csicsókával és sütőtökkel
0 Bewertungen
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy 28 cm ⌀ quiche-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 4 tojás
- 200 ml tejszín
- 1 csokor petrezselyem aprítva
- 1 mk. őrölt szerecsendió
- 250 g csicsóka vékony szeletekre vágva
- 250 g sütőtök kis kockákra vágva
- 2 ek. tökmag
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojásokat, a tejszínt, a petrezselymet és a szerecsendiót összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek sütőformába tesszük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A csicsókát és a tökökt a tésztára tesszük és a tojásos keveréket ráöntjük. Tökmaggal szórjuk meg.
-
Lépés 5
A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt megsütjük.