Quiche édesburgonyával
és virslivel
0 Bewertungen
- kb. 40 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 quiche-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 g tejföl
- 4 tojás
- 350 g édesburgonya reszelve
- 2 szál frankfurti virsli karikákra vágva
- 80 g kecskesajt kockákra vágva
- 1/2 csokor petrezselyem aprítva
- Só és bors őrölve
- Maradék petrezselyem a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt a tojásokkal elkeverjük. A reszelt édesburgonyát, virslit, sajt darabokat és petrezselymet hozzákeverjük. Sóval, borssal jól megfűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapíral együtt kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Az édesburgonyamasszát eloszlatjuk a tésztán.
-
Lépés 4
Az édesburgonya quiche-t kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Megszórjuk petrezselyemmel.