Quiche édesköménnyel és paradicsommal
Egy igazi különlegesség az édesköménynek köszönhetően ez a quiche, amit paradicsommal tettünk még izgalmasabbá. Nyűgözd le vele szeretteidet.
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 quiche-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 150 ml tejszín
- 150 g tejföl
- 3 tojás
- szerecsendió őrölve
- 70 g sajt reszelve
- 150 g édeskömény felszeletelve
- 180 g koktélparadicsom elfelezve
- Só és bors őrölve
- kakukkfű aprítva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220%&-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejszínt a tejföllel és a tojásokkal jól összekeverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. A széleket kb. 2 cm szélességben visszahajtuk és egy kis keretet készítünk. A tészta alját villával megszurkáljuk.
-
Lépés 4
Az édesköményt és a paradicsomot a leveles tésztára tesszük és ráüntjük a tejfölös krémet. Végül megszórjuk kakukkfűvel.
-
Lépés 5
A quiche-t sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha valaki nem szereti az édesköményt, akkor helyettesítheti 100g paradicsommal. Vagy más zöldséget is adhatunk hozzá például paprikát.