Tápláló
Quiche gyökérzöldségekkel
0 Bewertungen
- kb. 35-40 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 gyökérzöldséges quiche-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 g krémtejszín (Creme Fraiche)
- 2 ek. torma frissen reszelve
- 4 tojás
- 80 g kecskesajt morzsolva
- 500 g gyökérzöldség (pl. zeller, répa, paszternék) meghámozva, lereszelve
- 1 lilahagyma karikákra vágva
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémtejszínt, tormát, tojást és kecskesajtot összekeverjük és sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és jól elkeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy kerek formába fektetjük. A lelógó tésztaszéleket ízlésesen visszahajtjuk a szélekre. A tésztára öntjük a masszát és a tetejére tesszük a hagymakarikákat.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Akik szeretik, adhatnak még hozzá kockára vágott sonkát, vagy szalonnát is és tálalás előtt még megszórhatják friss reszelt tormával.