Quiche hummusszal és borsóval
- 35-40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 g hummusz
- 150 g borsó
- 1 piros paprika kis kockákra vágva
- 1 sárga paprika kis kockákra vágva
- 1 tk. római kömény őrölve
- 1 tk. citromhéj reszelve
- Só és bors őrölve
- Cayenne bors őrölve
- olaj a kenéshez
- 1/2 csokor Friss mentalevél
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hummuszt, borsót, paprikát, római köményt és citromhéjat összekeverjük és sóval, borssal, cayenne borssal pikánsan megfűszerzzük.
-
Lépés 3
Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és az olajjal kikent formába fektetjük (a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, így nem szükséges olajjal kikenni) és a masszát beletöltjük.
-
Lépés 4
A másik tésztát is kitekerjük a sütőpapírral együtt és szív (vagy más) alakú formával tetszés szerint kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát a masszára fektetjük és a lelógó résszel megerősítjük a széleket. A tészta tetejét megkenjük vízzel és a kinyomott formákkal kidíszítjük. Ismét megkenjük vízzel.
-
Lépés 5
A quiche-t a sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt megsütjük. Sülés után mentalevéllel megszórjuk.
Akik kedvelik a pikáns ízeket, a masszához chili pelyhet is adhatnak.