Quiche húsvéti sonkával, tormával és főtt tojással
1 Bewertung
- kb. 45 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tespihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 2-3 tojás
- 2 db krémsajt (125 g)
- 25 g sajt (parmezán jellegű) reszelve
- Só, bors ízlés szerint
- 200-400 g húsvéti sonka vékony szeletekre vágva
- Kevés torma reszelve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hozzávalókat jól keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 3
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a sütőpapírt távolítsuk el, a tésztát tegyük olajjal kikent sütőformába. A kilógó tésztaszéleket igazítsuk a forma pereméhez.
-
Lépés 4
A csíkokra vágott sonkát, a felkockázott főtt tojást és egy kevés reszelt tormát tegyük a tésztára, majd a tojásos, krémsajtos masszát öntsük rá.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
Ha a tésztát ropogósan szeretjük, az első 10 percben a sütő alján süssük, majd ezután tegyük a középső sínre, és így süssük készre.