Quiche Lorraine leveles tésztából
- kb. 45 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 24 cm-es sütőformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 ek vaj
- 250 g angolszalonna finom csíkokra várva
- 2 kis fej hagyma aprítva
- 4 tojás
- 25 g főzőtejszín
- 125 g tejföl
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 késhegynyi cayenne-i bors
- Kevés petrezselyem felaprítva
- só
- vaj a forma kenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük.
-
Lépés 3
A szalonnát a hagymával forró vajon futtassa meg és a petrezselymet adja hozzá.
-
Lépés 4
A tojást, tejszínt, tejfölt keverjük össze. A szerecsendióval, cayenne-i borssal és sóval ízesítsük.
-
Lépés 5
A tortaformát olvasztott vajjal kenjük ki, majd béleljük ki a leveles tésztával, és előmelegített sütőben az alsó sínen 180 °C-on kb. 15 percig süssük vakon.
-
Lépés 6
A szalonnás-hagymás-petrezselymes keveréket halmozzuk a tésztára, és a tejszínes keveréket öntsük rá.
-
Lépés 7
Majd alsó sínen 190 °C-on kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Quiche sütéséhez a hullámos peremű tortaforma ideális. Természetesen ha ilyen nincs, süthetjük más tűzálló tálban is.